Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Λουκουμαδες με ζάχαρη Παραλιας

Λουκουμαδες με ζάχαρη Παραλιας!!!

Υλικα:

600γρ αλευρι
260γρ γαλα
11 γρ ξηρη μαγια
8γρ αλατι
70γρ ζαχαρη
100 βουτυρο
2 βανιλινες
2 αυγα
1 κιλο ζαχαρη για πασπαλισμα

Εκτελεση: 
Σ ενα μπολ ριχνουμε το αλευρι,τις βανιλιες,τη μαγια,τη ζαχαρη,το αλατι,τα αυγα ,το γαλα και το βουτυρο!Χτυπαμε για 10 λεπτα στο μιξερ κι επειτα ανεβαζουμε την ταχυτητα και χτυπαμε για αλλα 20 λεπτα! Η ζυμη μας γινεται μαστιχωτη,επειτα ριχνουμε λιγο αλεύρι στον παγκο και δουλεύουμε απαλά τη ζυμη ετσι ωστε να.μην κολλάει στα χερια αλλα να ειναι μαλακιά Σ ενα μπολ ριχνουμε λιγο λαδι και βαζουμε μεσα τη ζυμη ,σκεπαζουμε με μεμβρανη!Αφηνουμε να ξεκουραστει για μια ωρα. Ριχνουμε λιγο αλευρακι στον.παγκο και ανοιγουμε σε λεπτο φυλλο!κόβουμε με ένα τσερκι  στο σχημα του λουκουμα, και την εσωτερικη τρυπουλα μ ενα σφηνοποτηρο. τοποθετουμε το καθε λουκουμα σ ενα χαρτι λαδοκολλας(κοβουμε λαδοκολλα οσο το μεγεθος του  λουκουμα) ,σκεπαζουμε με μεμβρανη και αφηνουμε αλλα 60 λεπτα να ξεκουραστεί. Βαζουμε 1 λιτρο ηλιελαιο μεσα σε ενα βαθυ κατσαρολακι ,μολις καψει το λαδακι ριχνουμε τους λουκουμαδες μαζι με τη λαδοκολλα ωστε να μη χαλαει το σχημα και τη βγαζουμε αμεσως!!!τηγανιζουμε σε μετρια θερμοκρασια ωσπου να ροδισουν!επειτα πασπαλιζουμε με ζαχαρη ή με οτι αλλο θελουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου