Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

ΜΠΡΙΟΣ συνταγή αρτοποιειου

Υλικά 
2 κιλά αλεύρι μαλακό 55% 
40γρ αλάτι 
200γρ ζάχαρη 
100γρ βούτυρο η μαργαρίνη 
200γρ αυγά (4 μέτρια περίπου) 
800γρ νερό η γάλα 
100γρ μαγιά  
Το βούτυρο μαλακό σε κομμάτια και το προσθέτουμε στα τελευταία 5 με 6 λεπτά που θα το βάλουμε το μιξερ στην γρήγορη ταχύτητα..
Εκτέλεση 
Ξεκινάμε χαμηλή ταχύτητα το νερό, ή γάλα, (επιλεγετε) μαγιά, ζάχαρη σιγα σιγα το αλεύρι και τα αυγά ένα κάθε φορά αλάτι Αφού έγινε η ζύμη ανεβάζουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους αφήνουμε λίγο να ανέβει η ζύμη, και κοβουμε κομμάτια 80γρ και πλάθουμε στρογγυλά Ψωμάκια. 
Απλώνουμε σε λαδόκολλα στο ταψί, και 
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αφού το περάσουμε με πινέλο λίγο αυγό η αυγό με λίγο νερό για 12 με 15 λεπτά περίπου..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου