Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

ΑΡΝΆΚΙ ΑΜΠΕΛΌΥΡΓΟΥ


Υλικά για 6-8 μερίδες
  • 2 αρνίσια μπουτάκια, περίπου 1½ κιλό το καθένα, ή σπαλα ξεκοκαλισμενα,και χτυπημένα ελαφρώς για να λεπτυνουν και να πλατυνουν.
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 30 αμπελόφυλλα, φρέσκα ή από βαζάκι
  • 300 γρ φέτα κομμένη σε μπαστουνακια
  • 3 μέτριες ντοματες κομμένες σε ροδελες 
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδελες 
  • 2κ.σ άνηθο ψιλοκομμένο.
  •  2κγ μουστάρδα 
  • 5-6 κλαδακια φρέσκο θυμάρι 
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε το ένα μπούτι σε επιφάνεια εργασίας και το τρίβουμε με το μισό σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο μεριές.
Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδοκολλα διπλάσιου μεγέθους από το ρολό και επάνω σε αυτό απλώνουμε τα μισά αμπελόφυλλα, φτιάχνοντας μια επιφάνεια αντίστοιχου μεγέθους με το αρνί.
Ακουμπάμε επάνω στα αμπελόφυλλα το κρέας, αλοιφουμε τη μισή μουστάρδα, απλώνουμε τη μισή ντομάτα, από πάνω τη φέτα, και τέλος την πιπεριά Πασπαλίζουμε με το μισό θυμάρι και το μισό άνηθο..
Με τη βοήθεια της λαδόκολλας αρχίζουμε να ρολάρουμε το αρνί και τα αμπελόφυλλα, όσο πιο σφιχτά γίνεται. Δένουμε το ρολό με σπάγκο κουζίνας και τυλίγουμε στη λαδόκολλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για το δεύτερο ρολό.
Κοβουμε δυο κομμάτια αλουμινοχαρτο και τυλίγουμε σφιχτά τα ρολά. 
Σε ένα μεγάλο ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, τη ραντίζουμε με αρκετό νερό και ακουμπάμε επάνω τα ρολά. Ψήνουμε  για περίπου 1 ώρα και 50 λεπτά.
Αφήνουμε τα ρολά να κρυώσουν ελαφρώς, αφαιρούμε αλουμινοχαρτο λαδόκολλα και τους σπάγκους και σερβίρουμε, κόβοντάς τα προσεκτικά σε μέτριες φέτες

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατατουλες φούρνου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου