Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Αλμυρό κέικ με σπανάκι και kale

P1120807
Θα χρειαστούμε (για μια μακρόστενη φόρμα 20×13):
Μίγμα στερεών:
  • 2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 1 κούπα ψιλοκομμένο kale (αφαιρέστε τα κοτσάνια πριν το κόψετε!)
  • ½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ¼ κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • ¼ κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • 150γρ. φέτα
Μίγμα υγρών:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο (περίπου 200γρ.)
  • 2 αυγά
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
Πώς το φτιάχνουμε: 
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175ºC.
  2. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα στέρεα υλικά & σε ένα άλλο μπολ τα υλικά του μίγματος υγρών.
  3. Προσθέτουμε το μίγμα των υγρών στο μίγμα των στερεών και ανακατεύουμε με το χέρι ελαφρά, να αναμιχθούν καλά τα υλικά.
  4. Γεμίζουμε τη φόρμα μας και ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι με το οποίο θα το τρυπήσουμε για να δούμε αν είναι έτοιμο να βγαίνει στεγνό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου