Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Μπουγιουρντί Σαλονικιώτικο


  • 200 γρ. φέτα, σε ένα κομμάτι
  • 100 γρ. κασέρι (προτιμότερο πικάντικο - π.χ. Σοχού ή Ξάνθης), τριμμένο
  • 2 ντομάτες, σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά κέρατο καυτερή, σε λεπτές φέτες (με τα σπόρια)
  • ελάχιστο μπούκοβο 
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκιας ρίγανης, ψιλοκομμένα ή 1/2 κουτ. σούπας ξερή, κοπανισμένη 
  • 30 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τη φέτα, από πάνω την ντομάτα, την πιπεριά και το μπούκοβο. Καλύπτουμε με το κασέρι και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου