Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πηλίου


Ένα καταπληκτικό, πανεύκολο, λιτό τυρόψωμο από την παραδοσιακή-
τοπική κουζίνα του Πηλίου και συγκεκριμένα της Πορταριάς!”

Το υλικό που κάνει την διαφορά, σ’ αυτή την συνταγή για τυρόψωμο και του δίνει ιδιαίτερο χαρακτήρα είναι το πορτοκάλι!

Παραδοσιακό Τυρόψωμο Πορταριάς


Υλικά

450 gr. αλεύρι φαρίνα

300 gr. τυρί φέτα

3 μεγάλα πορτοκάλια

150 ml. ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

Αλάτι

Οδηγίες

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C Κελσίου. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο. Προσθέτουμε το αλάτι και το baking powder.


2. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό από τα πορτοκάλια, την φέτα τριμμένη σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά! Η ζύμη που θα πάρουμε θα είναι αρκετά σφιχτή!


3. Απλώνουμε την ζύμη σε ένα πολύ καλά λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, μετρίου μεγέθους!


4. Η ζύμη θα πρέπει να είναι σχετικά λεπτή. Στρώνουμε καλά την ζύμη ομοιόμορφα και αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.


5. Ψήνουμε περίπου για 40 λεπτά στους 180°C Κελσίου και μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου