Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Κρεατοπιτα ηπειρωτικη!


Υλικα
2 κιλα ζυγουρι σε μεριδες καλα πλυμενο
1 μεγαλο κρεμμυδι
3 σκ σκορδο 1 κυβο κρεατος
1 κουπα ελαιολαδο αλατι πιπερι παπρικα ριγανη 
3 φυλλα χειροποιητα μισο κλο ρυζι τυπου αμερικης
Εκτελεση
Βαζουμε το κρεας σε κατσαρολα με νερο να σκεπαστει και ριχνουμε τα μπαχαρικα και το αλατι το κρεμμυδι ολοκληρο και τα σκορδα και τον κυβο.
Το βραζουμε για μια ωρα και το βγαζουμε σε πιατελα το ξεκοκκαλιζουμε και σουρωνουμε το ζωμο .Απλωνουμε τα 3 φυλλα λαδωμενα σε λαδωμενο ταψι να εξεχουν απο το ταψι και ριχνουμε το ρυζι γυρω γυρω το κρεας γυριζουμε τα φυλλα που εξεχουν γυρω γυρω και λαδωνουμε και τελος ριχνουμε το ζωμο ραντιζουμε με ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 β για μια ωρα περιπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου