Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΓΑΛΑΚΤΟΦΕΤΕΣ




ΥΛΙΚΑ
2 αυγά
μισή κούπα ζάχαρη
μισή κούπα σπορέλαιο
3 κουτ, γλυκού κακάο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1 κούπα αλεύρι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες

Για την κρέμα
1 φακελάκι garni
200 ml γάλα κρύο
1 κουταλιά της σούπας μέλι
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ χτυπαμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν πολύ καλα και να ασπρίσουν.Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο, το κακάο κοσκινισμένο, το γιαούρτι(σε θερμοκρασία περιβάλλοντος),τις  βανίλιες και τέλος κοσκινισμένο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Στρώνουμε λαδόκολλα στο ρηχό ταψί του φούρνου μας και απλώνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά.Έχουμε ήδη χτυπήσει το garni με το κρύο γάλα, το μέλι και τις σταγόνες λεμονιού και έχουμε βάλει την κρέμα για 30 λεπτά στο ψύγέιο, τόσο χρόνο χρειάζεται και το κέικ μας να κρυώσει,
έπειτα το κόβουμε στην μέση και καλύπτουμε την επιφάνεια του ενός κομματιού με την κρέμα και καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι του κέικ.
Κόβουμε με μαχαίρι κομμάτια μακρόστενα και όσο μέγεθος θέλουμε.
Την επόμενη ημέρα που μαλακώνει το κέικ είναι πολύ πιο νόστιμες.
Εναλλακτικά μπορούμε να τις καλύψουμε με λιωμένη σοκολάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου