Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

#συνταγολογeιο //ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΨΗΤΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΜΠΥΡΑ //


Υλικά (για 4 άτομα)
2 χοιρινά κότσια (1,5 κιλό)
2 πράσα (το πράσινο μέρος)
1 καρότο (κομμένο σε ροδέλες)
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
4-5 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
2 φύλλα δάφνης
1 κουτί μπύρα 
αλάτι
πιπέρι
2 κόκκοι μπαχάρι
3 γαρίφαλλα
2-3 κουταλιές της σούπας καπνιστή πάπρικα
2-3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C . Σε σκεύος με καπάκι που μπαίνει στον φούρνο ( γάστρα) στον πάτο βάζουμε όλα τα λαχανικά (κομμένα ακανόνιστα, γιατί τα θέλουμε απλά για να δώσουν γεύση στο ζωμό και όχι για να τα σερβίρουμε).  Σε ένα γουδί πολτοποιούμε τα σκόρδα μαζί με τα μπαχαρικά και τη μουστάρδα, κάνουμε έναν πολτό με τον οποίο αλείφουμε το χοιρινό και το τοποθετουμε πάνω από τα λαχανικά. Αδειάζουμε την μπύρα στον πάτο, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 3 1/2 ώρες.
Εάν θέλουμε η πέτσα του χοιρινού να γίνει τραγανη το βάζουμε στο τέλος στο γκρίλ για λίγα λεπτά.
Το ζουμί του ταψιού, που είναι πεντανόστιμο μπορούμε να το σουρώσουμε από τα λαχανικά και να το 'δέσουμε' για να το σερβίρουμε μαζί με το κρέας. Αυτό γίνεται είτε χρησιμοποιώνττας  κορν φλάουρ είτε βράζοντας για περισσότερη ώρα, ώστε να συμπυκνωθεί και να δέσει (να μοιάζει με σιρόπι).
#συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου