Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Σοκολατένιο κέϊκ ινδοκάρυδου με γλάσο σοκολάτας

Σοκολατένιο κέϊκ ινδοκάρυδου με γλάσο σοκολάτας







Υλικά συνταγής

Για το κέϊκ:

150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μισολιωμένο

1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη

1 αυγό χτυπημένο

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη

3/4 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο [1/2 και 1/4 χωριστά]

Για το γλάσο σοκολάτας:

1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη 

1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη

20 γρ. βούτυρο σε μικρά κομματάκια

2 κ.σ. βραστό νερό

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C  στις αντιστάσεις ή στους 160 ° C στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα ταψί διαστάσεων 20 x 30 εκ. και το στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος το οποίο να εξέχει 2 εκ. περιμετρικά για να ξεφορμάρεται εύκολα.

Για το κέϊκ: Τοποθετείτε σε μεγάλο μπολ το βούτυρο, τη μαύρη ζάχαρη, το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάτε καλά με σύρμα ή με μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν. Κοσκινίζετε από πάνω τα 2 είδη αλεύρια και το κακάο και ανακατεύετε για πολύ λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Τέλος προσθέτετε και το 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο ινδοκάρυδο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί και αυτό. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ μέχρι να κάνει κρούστα.

Για το γλάσο σοκολάτας: Σε ένα μέτριο μπολ,  κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη και το κακάο. Προσθέτετε το βούτυρο σε κομματάκια και το βραστό νερό και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. 

Απλώνετε το γλάσο στο ζεστό κέϊκ ινδοκάρυδου, αμέσως μόλις το βγάλετε από το φούρνο, και πασπαλίζετε άνω από το γλάσο το υπόλοιπο 1/4 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο. Αφήνετε το κέϊκ να κρυώσει εντελώς, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου