Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Γλυκό κουταλιού καρότο

Γλυκό κουταλιού καρότο
ΥλικάΓλυκό του κουταλιού καρότο
1 κιλό καρότα
1 κιλό ζάχαρη
ξύσμα από ένα λεμόνι μεγάλο
ένα σφηνάκι κονιάκ
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
μια βανίλια
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φλούδες στον τρίφτη μας εάν έχει την μια του πλευρά με τις 3 μεγάλες λεπίδες Αλλιώς με το μαχαίρι όπως μπορούμε ή με το ειδικό εργαλείο που καθαρίζουμε τις φλούδες απ τις πατάτες και τα καρότα, ώστε να κοπεί σε λωρίδες λεπτές το καρότο . Το βάζουμε στην κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το ξύσμα και το κονιάκ και ανάβουμε το μάτι στο μέτριο. Θα βγάλει υγρά πριν αρχίσει ο βρασμός. Το βράζουμε περίπου 15 λεπτά ώσπου να δέσει το σιρόπι και 2 λεπτά πριν δέσει ρίχνουμε λεμόνι χυμό και βανίλια και είναι έτοιμο. Καλή επιτυχία! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου