ΥΛΙΚΑ
1 κιλό φύλλο κρούστας
300 γρ καρύδια
1/2 φλιτζ.τσαγ. τριμμένη φρυγανιά
2 κουτ. κανέλλα
λίγο γαρύφαλλο
1/2 φλιτζ ζαχαρη
250 γρ βούτυρο
Για το σιρόπι
2 κιλά ζάχαρη
1 κιλό νερό
χυμό απο μισό λεμόνι
ζ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε καλά το ταψ'ι και αραδιάζουμε ένα ένα τα φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε με πινελάκι. Κάθε 6 με 7 φύλλα τριμματίζουμε μερικά, τα βουτυρώνουμε και συνεχίζουμε να αραδιάζουμε φύλλα.Όταν στρώσουμε τα 2/3 των φύλλων ρίχνουμε την γέμιση οποία είναι τα καρύδια, η κανέλα,η ζαχαρη και η φρυγανιά ανακατεμένα.Κατόπιν στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα χωρίς να ξεχνάμε να τα βουτυρώνουμε.Κόβουμε τον μπακλαβα σε τετράγωνα κομμάτια και τον ψήνουμε στους 180 για 1 ώρα και 30 λεπτά.Μόλις βγάλουμε το γλυκό απο τον φούρνο έτσι ζεστό ρίχνουμε το σιρόπι το οποίο έχουμε βράσει για πέντα λεπτά και το έχουμε αφήσει να κρυώσει.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου