Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Κολοκυθόπιτα




Υλικά:

1 κιλό τριμμένη κολοκύθα
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
2 κ.γ. κανέλα
2 αυγά
1 φύλλο σφολιάτας
λίγο λάδι

Εκτέλεση:

1) Βγάλτε το φύλλο σφολιάτας 2 ώρες πριν για να ξεπαγώσει καλά.

2) Σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά την κολοκύθα, τη ζάχαρη, τη φρυγανιά, τη κανέλα και τα αυγά με τον αυγοδάρτη ή το μίξερ χειρός.


3) Λαδώστε ένα ορθογώνιο ταψί, αλευρώστε μία επιφάνεια για να ανοίξετε ελαφρώς το φύλλο και προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

4) Κόψτε το φύλλο σφολιάτας σε δύο ίσα κομμάτια και ανοίξτε το πρώτο κομμάτι λίγο, χρησιμοποιώντας το πλάστη, έτσι ώστε να καλύψει την επιφάνεια του ταψιού και να ανεβαίνει και λίγο στα πλαϊνά. Αλευρώστε καλά τον πλάστη καθώς και το φύλλο για να ανοίξει ευκολότερα και να μην κολλήσει ούτε στον πλάστη αλλά ούτε και στην επιφάνεια πάνω στην οποία δουλεύετε.


 




5) Βάλτε τη γέμιση στο φύλλο και απλώστε την καλά για να πάει παντού.


6) Βάλτε το δεύτερο κομμάτι από το φύλλο από πάνω και "κλείστε" τα πλαϊνά. Αν χρειάζεται ανοίξτε λίγο και το δεύτερο κομμάτι από το φύλλο.


7) Χαράξτε την πίτα με ένα μαχαίρι ή με την ειδική ροδέλα και ρίξτε από πάνω λίγο λάδι. Απλώστε το με ένα πινέλο.



8) Βάλτε την κολοκυθόπιτα στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να έχει ψηθεί καλά το φύλλο και από πάνω και από κάτω.




Όταν θα ανοίγετε το φύλλο προσέξτε να μην το ανοίξετε πολύ και γίνει πολύ λεπτό από κάτω. Εγώ προσωπικά το άνοιξα πολύ και έγινε έτσι. Από πάνω είχε μπόλικο φύλλο ενώ από κάτω ελάχιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου