ΥΛΙΚΑ
- 5 φλ. γάλα χλιαρό
- 1½ φλ. ζάχαρη
- 4-5 κ.σ. αλεύρι
- 125 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια ή μαστίχα ή ροδόνερο
- κανέλα ή ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το βούτυρο και το αλεύρι σε μέτρια φωτιά για περίπου 2΄-3΄. Προσθέτετε τη βανίλια ή τη μαστίχα και το γάλα χλιαρό. Ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι η κρέμα να σφίξει (5΄-7΄). Προσθέτετε το ροδόνερο, μόλις αφαιρέσετε την κρέμα από τη φωτιά, για να μην χαθεί το άρωμα με το βράσιμο. Μεταφέρετε την κρέμα σε γυάλινα ή πορσελάνινα φλιτζάνια και την αφήνετε να κρυώσει. Γαρνίρετε με κανέλα ή άλλους ξηρούς καρπούς (φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα κ.ά.).
ΣΗΜ.: Πασπαλίζετε την κρέμα με κανέλα. Μόνο όταν κρυώσει και είναι έτοιμη για σερβίρισμα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για αλεύρι, ριζάλευρο ή κορν-φλάουρ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου