Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

MUHALLEBI (ΜΟΥΧΑΛΕΜΠΙ

MUHALLEBI (ΜΟΥΧΑΛΕΜΠΙ) - ΤΟΥΡΚΙΑ


ΥΛΙΚΑ
  • 5 φλ. γάλα χλιαρό
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 4-5 κ.σ. αλεύρι
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια ή μαστίχα ή ροδόνερο
  • κανέλα ή ξηροί καρποί για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία κατσαρόλα σοτάρετε το βούτυρο και το αλεύρι σε μέτρια φωτιά για περίπου 2΄-3΄. Προσθέτετε τη βανίλια ή τη μαστίχα και το γάλα χλιαρό. Ανακατεύετε συνεχώς σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι η κρέμα να σφίξει (5΄-7΄). Προσθέτετε το ροδόνερο, μόλις αφαιρέσετε την κρέμα από τη φωτιά, για να μην χαθεί το άρωμα με το βράσιμο. Μεταφέρετε την κρέμα σε γυάλινα ή πορσελάνινα φλιτζάνια και την αφήνετε να κρυώσει. Γαρνίρετε με κανέλα ή άλλους ξηρούς καρπούς (φιστίκια Αιγίνης, αμύγδαλα κ.ά.).
ΣΗΜ.: Πασπαλίζετε την κρέμα με κανέλα. Μόνο όταν κρυώσει και είναι έτοιμη για σερβίρισμα Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για αλεύρι, ριζάλευρο ή κορν-φλάουρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου