ένα παχύ έντερο από ένα μέτριο αρνί
σπλήνες (1-2 ανάλογα με το μέγεθος)
συκώτι ή καρδιά
τα γλυκάδια
κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
σκόρδο
πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τη σπλήνα (κυκλικά με ψαλίδι) σε πολύ λεπτές και μακριές λωρίδες. Κάνετε το ίδιο με το συκώτι ή τη καρδιά και τα γλυκάδια. Πάνω σε λαδόκολλα απλώνετε αυτές τις λωρίδες και μαζί κομμάτια τυριού, σκόρδο ψιλοκομμένο και πιπέρι.
Πλένετε καλά το έντερο και το μαλακώνετε σε ζεστό νερό. Το στραγγίζετε και το ανοίγετε αναδιπλώνοντας λίγο τις άκρες του. Σπρώχνετε τις λωρίδες μέσα στο έντερο γλιστρώντας τα έντερα στην αντίθετη φορά πό τη γέμιση. Δένετε στις δύο άκρες το γεμισμένο έντερο με σπάγγο.
Το περνάτε στη λεπτή σούβλα τρυπώντας σε ίσα διαστήματα ώστε να δημιουργηθεί ένας έλικας. Το ψήνετε δίπλα στο αρνί για μίαμιση ώρα.΄
Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείτε να τυλίξετε τις λωρίδες με μπόλια(το ¨πλέγμα¨ που συγκρατεί τα εντόσθια στην κοιλιακή κοιλότητα των ζώων) ή αν κόψετε το έντερο σε 5-6 κομμάτια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου