Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Σπληνάντερο ρουμελιωτικο

ΣΠΛΗΝΑΝΤΕΡΟ



YΛΙΚΑ:
Τό παχύ έντερο από ένα σφάγιο !προτιμότερο να είναι από μεγάλο σφαγιο τράγο ή προβατίνα 
Μία μπόλια !
Μία συκωταριά αρνίσια (καρδιά,συκώτι,σπλήνα, χοντροκομμένα)
Έξι μέ επτά σκελίδες σκόρδου !
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη !



ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Πλένουμε πάρα πολύ καλά τό έντερο καί μέ μία βέργα κατά προτίμηση ξύλινη γυρνάμε τό μέσα έξω καί ξανά πλένουμε.
Στρώνουμε μία λαδόκολλα, σ ένα τραπέζι γιά ν' αποφύγουμε, τό πολύωρο καθάρισμα.
Αφού έχουμε πλύνει τήν συκωταριά, κόβουμε τήν καρδιά, τήν σπλήνα καί τό συκώτι σέ μακρόστενες λωρίδες.
Πάνω στό τραπέζι απλώνουμε τήν μπόλια καί τοποθετούμε
τήν ψιλοκομμένη συκωταριά, παράλληλα μέ τήν άκρη τής μπόλιας.
Αλατοπιπερώνουμε καί προσθέτουμε τή ρίγανη, τό σκόρδο.
Τυλίγουμε τήν μπόλια σφικτά καί το περνάμε μέσα στο έντερο. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσουν τα εντόσθια και να γεμίσει το έντερο. Δένουμε τήν άκρη τού εντέρου μέ κλωστή.
Τό σπληνάντερο τώρα είναι έτοιμο γιά ψήσιμο στήν σούβλα ή τόν φούρνο.
Γιά ψήσιμο στά κάρβουνα, περάστε ζίγκ ζάγκ, σέ λεπτή σούβλα.
Στόν φούρνο μπορείτε νά τό ψήσετε στή σχάρα βάζοντας νερό στό ταψί πού θά έχετε βάλει από κάτω !
Ψήνετε τό σπληνάντερο σκεπασμένο μέ λαδόκολα γιά νά μήν σάς καεί από πάνω ,περίπου 2 ώρες, στούς 230οC πάνω κάτω καί τό τελευταίο μισάωρο τό ξεσκεπάζετε νά πάρει χρώμα & νά ξεροψηθεί
Σερβίρετε αμέσως ζεστό.

@συνταγολογeιο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου