Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΚΟΡΜΟΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ μέ ΜΕΡΕΝΤΑ, ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ & ΚΑΣΤΑΝΑ


ΓIA TO ΠANΤΕΣΠΑΝΙ:
4 αυγά
100 γρ. καστανή ζάχαρη
Ξύσμα μισού λεμονιού
80 γρ. αλεύρι
1 αρωματική βανίλια
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
350 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
225 γραμ. Βιτάμ
125 γραμ. ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά τής σούπας ρούμι ή κονιάκ
Λιώνετε τήν κουβερτούρα σέ μπαίν-μαρί καί τήν αφήνετε νά κρυώσει. Χτυπάτε σέ μπόλ τό Βιτάμ μέ τήν ζάχαρη άχνη ώσπου νά αφρατέψει τό μείγμα. Προσθέτετε στό μείγμα τή λιωμένη σοκολάτα καί τό ρούμι ή τό κονιάκ καί ανακατεύετε καλά τά υλικά.
***********************************************************
Εγώ τόν γέμισα μέ μερέντα, ξηρούς καρπούς .. (Αμύγδαλα, Καρύδια, 1 χούφτα βρασμένα χοντροκομμένα κάστανα καί τριμμένο μπισκότο) !
Μπορείτε καί μέ ...
Μαρμελάδα τής αρεσκείας σας ή Μερέντα ή έτοιμη πραλίνα φουντουκιού ή Σοκολάτα ή κομμένα μαλακά φρούτα !
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1) Στρώνετε ρηχό μακρόστενο ταψάκι μέ χαρτί ζαχαροπλαστικής ή λαδόχαρτο αλειμένο μέ βούτυρο καί προθερμαίνετε τό φούρνο στούς 220 βαθμούς.
2) Χτυπάτε σέ μπόλ τά κροκάδια μέ λίγη από τή ζάχαρη καί τό ξύσμα λεμονιού ώσπου νά ασπρίσουν. Χτυπάτε τά ασπράδια σέ μαρέγκα μέ τήν υπόλοιπη ζάχαρη καί τά προσθέτετε ανακατεύοντας προσεχτικά στό μείγμα τών αυγών.
Ρίχνετε τό αλεύρι μέ τήν βανίλια καί ανακατεύετε.
3) Απλώνετε ομοιόμορφα τό μείγμα στό ταψάκι καί τό ψήνετε 10 μέ 12 λεπτά. Αναποδογυρίζετε τό παντεσπάνι σέ καθαρή πετσέτα πασπαλισμένη μέ ζάχαρη καί ξεκολάτε τό λαδόχαρτο. Σκεπάζετε τό παντεσπάνι μέ καθαρό λαδόχαρτο. Τυλίγετε τό παντεσπάνι όσο είναι ακόμη ζεστό καί μέ τή βοήθεια τής πετσέτας σέ ρολό.
Aφήνετε τό παντεσπάνι νά κρυώσει.
4) Ξεδιπλώνετε τό παντεσπάνι καί πετάτε τό λαδόχαρτο.
Απλώνετε τήν μερέντα πάνω στό παντεσπάνι μέ κουτάλι σέ όλη τήν επιφάνεια του, τό τριμμένο μπισκότο, τούς ξηρούς καρπούς καί τέλος τά κάστανα καί τό ξανατυλίγετε ρολό.
Πασπαλίζετε μέ ζάχαρη άχνη, τρούφα, πολύχρωμες σοκολατένιες καραμελίτσες καί ότι άλλο σάς αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου