Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

νηστίσιμο ραβανί με ινδοκάρυδο...

 νηστίσιμο ραβανί με ινδοκάρυδο...
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1/2 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα ινδοκάρυδο και επιπλεόν για πασπάλισμα.
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 κ.σ. κονιάκ
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Μερικές σταγόνες υγρής βανίλιας
Φυτική μαργαρίνη και αλεύρι για το πυρέξ
Χρωματιστή τρούφα και σταγόνες κουβερτούρας για διακόσμηση (προεραιτικά)
Για το σιρόπι
1 1/2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπες νερό
1 φλούδα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζουμε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι, το ινδοκάρυδο, το αλεύρι κοσκινισμένο και το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Αλείφουμε ένα πυρέξ με τη φυτική μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το αλεύρι.
Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
Εντωμεταξύ σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε σιγά σιγά το ζεστό σιρόπι στο ζεστό ραβανί μέχρι να το απορροφήσει όλο.
Σερβίρουμε με τριμμένο ινδοκάρυδο και διακοσμούμε με τη χρωματιστή τρούφα και τις σταγόνες κουβερτούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου