Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Μωσαϊκό κορμός











Μωσαϊκό συνταγή 
Υλικά 

1 φλιτζάνι γάλα
4 κουταλιές της σούπας κακάο
125 g ζεστό λιωμένο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη (μπορείτε να μειώσετε λίγη ζάχαρη ανάλογα με το γούστο σας)
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
και προαιρετικά λίγο καρύδια χοντροκομμένα 
Εκτέλεση 
Σε μία μπασινα σπάτε τα μπισκότα σε χοντρά κομμάτια 
Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύεται το γάλα με το κακάο. Ανακατέψτε δυνατά να μην κάνει σβολους. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο την άχνη ζάχαρη τα καρύδια χοντροκομμένα και ενσωματωστε στο μείγμα. Ρίχνετε το μείγμα κακάο στα μπισκότα και ανακατεύουμε. Απλώνετε το μείγμα σε διαφανή μεμβράνη και τυλίγεται σε ρολό καραμέλα σφιχτά. Βάζετε στο ψυγείο  για 2 ώρες να σφίξει  το μείγμα. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη κόβετε σε ροδέλες και σερβίρουμε. 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου