Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

#συνταγολογeιο //Κολοκυθοκεφτεδες με φέτα και μυρωδικά.


Υλικα
5 κολοκυθακια μέτρια
1 πατάτα μέτρια.
, 1 κρεμμυδι μεγαλο στον τρίφτη
,2 κρεμμυδακια φρεσκα ψιλοκομμενα
1 κουπα ανηθο ψιλοκομμενο
Λιγο μαραθο ψιλοκομμένο
Λιγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκορδο ψιλοκομμενες
1 κουπα φετα τριμμενη,
1 κουπα φρυγανια τριμμενη,
2 αυγα,
αλατι,πιπερι,ριγανη,
Αλεύρι άσπρο και κίτρινο για το παναρισμα.
λαδι για το τηγανισμα


Εκτελεση                                               
Τριβουμε τα κολοκυθια στον τριφτη,αλατιζουμε λιγο και τα αφηνουμε να στραγγιξουν.
Τρίβουμε την πατάτα στον τρίφτη στο ψιλό, ξεπλενουμε λίγο με νερό. Στιβουμε καλα, και ενσωματωνουμε με το κολοκύθι.
Στιβουμε καλα, πατάτα και κολοκυθάκια να μην έχουν υγρά, και προσθέτουμε τα μυρωδικά και τα υπολοιπα υλικα και ζυμώνουμε. Πλαθουμε μικρα κεφτεδακια αλευρωνουμε και τηγανιζουμε σε μετρια φωτια.μεχρι να ροδισουν.  

Σερβίρουμε με γιαούρτι αρωματικό με δυόσμο. 

Υλικά :

1 κεσεδακι γιαούρτι στραγγιστό. 

Μισό λεμόνι το χυμό του. 

5 φύλλα δυόσμο ψιλοκομμένο. 

Αλάτι και πιπέρι. 

2κσ ελαιόλαδο. 

Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικα. 

#συνταγολογeιο                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου