Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Αρνί της σούβλας


Υλικά:
1 αρνί γύρω στα 10 κιλά
1 χούφτα αλάτι και πιπέρι
σπάγκος για το ράψιμο και σύρμα λεπτό
Εκτέλεση:
Πλένετε πολύ καλά το αρνί στο λαιμό και το αλατοπιπερώνετε. Μετά χαράζετε το μπούτι εμπρός και πίσω και χώνετε μέσα αλατοπίπερο. Επίσης χαράζετε τις μασχάλες και τη ράχη και το αλατο-πιπερώνετε. Το περνάτε στη σούβλα και το στερεώνετε στο σβέρκο και στη ράχη με σύρμα, διπλώνετε χιαστί τα πίσω πόδια και τα δένετε και αυτά με σύρμα.
Μετά, όπως είναι στη σούβλα στερεωμένο, το ράβετε με σπάγκο   στη κοιλιά και το ψήνετε για τρεισήμισι ώρες περίπου, γυρίζοντας το στην αρχή γρήγορα για να μην αρπάξει και κατόπιν αργά.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου