Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

κάπαρη τουρσί

Πρώτον ξεπλενουμε καλά με μπόλικο νερακι την κάπαρη να φύγουν σκόνες κ.λ.π. Σε μπουκάλι πλαστικό νερού του 1,5 λίτρου,  βάζω 2 κουταλιές σούπας χοντρό  αλάτι, την κάπαρη και νερό αφήνοντας κενό 5-6 εκατοστά . Κλείνω και αφήνω για 2 εβδομάδες σε σκιερό μέρος γυριζωντας και ανακινωντας το μπουκάλι τουλάχιστον μια φορά την ημέρα,έτσι λιώνει και το αλάτι και υγρενεται όλη η κάπαρη. Έπειτα φτιαχνω την άρμη 
Για την άρμη:
1,5 κούπα νερό, 
1/2 κούπα ξύδι 
1 κουταλιά σούπας αλάτι. 
Διαδικασία 
Βγάζω την κάπαρη από το μπουκάλι αφού περάσουν οι δυο βδομάδες, και την ξεπλένω με άφθονο νερό. Εν τω μεταξύ η κάπαρη έχει αλλάξει χρώμα και από πράσινος καρπός έχει πάρει το χρώμα του λαδιού. 
Τη μεταφέρω στα βαζάκια. , αφήνωντας ένα κενό 1-2 εκατοστά περίπου. Ανακατεύω τα υλικά της αλμης και γεμιζω τα βάζα και προσέχω να καλυφθεί όλη η κάπαρη. Ακολουθώ την ίδια διαδικασία και με τα καπαροφυλλα. 
Σε 3-4 μέρες είναι έτοιμη για κατανάλωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου