Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Μπαρμπουνια φητα στη σχάρα



Υλικά
1 κιλό περίπου φρέσκα μπαρμπουνια να είναι λίγο χοντρά για σχάρα. 

Λαδολέμονο για το σερβίρισμα :
1κουπα ελαιολαδο 
2 λεμόνια το χυμό τους 
Εκτέλεση 
Καθαρίζουμε τα ψάρια προσεκτικα από τα λέπια, αφαιρουμε τα βράγχια με μυτερό μαχαίρι και ανοίγουμε ελαφρα την κοιλιά και Καθαρίζουμε προσεκτικά να μη σπασουμε το ψάρι πλένουμε με άφθονο νερό εσωτερικά και εξωτερικα.

Στεγνωνουμε καλά τα ψάρια με αποροφητικό χαρτί και αλατιζουμε εσωτερικά και εξωτερικα, και ψήνουμε στο γκριλ η σε σχάρα με καρβουνα σε δυνατή φωτιά να έχει καψει πρώτα η σχάρα και μετά ακουμπαμε τα ψάρια. Ψήνουμε 3'λεπτα την κάθε πλευρά γυρίζουμε μόνο μια φορά και αφαιρουμε προσεκτικά. 
να μην μας σπάσουν τα ψάρια. 
Ανακινουμε τα υλικά για το λαδολέμονο σε ένα βάζο περιχύνουμε με αυτό τα ψάρια και σερβίρουμε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου