Κολασμενη σοκολατοπιτα σιροπιαστη
Ολα μετρημενα με τη κουπα του νες καφέ
Μείγμα κέικ
3 αυγα
1 1/2 κουπας ζαχαρη
3/4 κουπας σπορελαιο
1 1/2 κουπας γαλα
1 1/2 κούπα αλεύρι φαρινα
1 κουτ γλ μπέικιν πάουντερ
3 κουτ σουπας κακαο σκονη
1 βανιλια
1πρεζα αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπαμε καλά τα αυγα με τη ζαχαρη να αφρατεψουν. Προσθετω γαλα, σπορελαιο, κ τα στερεα.αλευρι κ.λ.π
Βαζω σε πυρεξ (25×35) βουτηρωμενο και πασπαλίσμενο με κακάο το μείγμα και ψηνω στους 180 αντιστασεις για 40 με 50'περιπου αναλόγως το φούρνο.
Σιροπι
2 κουπες του νες ζαχαρη
2 κουπες του νες νερο
2 κουτ σουπας κακαο.
Βραζω για 5' τη ζαχαρη με το νερο κ μετα αποσυρω απο τη φωτια. Ριχω στο σιρόπι κακαο κ ανακατευω καλά να διαλυθεί
Αφηνω να κρυωσει κ μολις βγει το γλυκο το σιροπιαζω.
Γκαναζ
125 γρ κουβερτουρα γαλακτος
2 κουταλιες σούπας βουτυρο
1/4 κουπας γαλα
1 κουταλια σουπας μελι
1 κουταλια της σούπας κακαο
Ολα μαζι σε κατσαρολακι σε χαμηλη φωτια να λιωσουν. Αφου εχει κρυωσει το γλυκο μας που εχουμε σιροπιασει, ριχνουμε τη γκαναζ απο πανω και απλώνουμε παντού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου