κεφτεδάκια σε κόκκινη σάλτσα
Υλικά
500 γρ. κιμάς (μισός χοιρινός και μισός μοσχαρίσιος)
1 μικρό κρεμμυδάκι
2 κουταλιές μαϊντανός
1 μέτριο αυγό
1 μικρή ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη ή 2 κουταλιές σούπας
ντοματοχυμό
λίγη τριμμένη φρυγανιά
αλάτι
πιπερι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ
ΣΑΛΤΣΑ
1 κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
4 μέτριες ντομάτες τρμμένες ή 1 συσκευασία ψιλοκομμένο
ντοματάκι
1 ποτήρι νερό
αλάτι
πίπερι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
Πλάθετε τον κιμά (καλό είναι για κεφτεδάκια ο κιμάς να
είναι μισός μισός).Ρίχνετε το τριμμένο κρεμμυδάκι και το μαϊντανό. Τον πλάθετε
ώστε να «σκεπάσει» τα υλικά. Σπάτε το αυγό και ρίχνετε την τομάτα. Ξαναπλάθετε.
Μετά προσθέτετε το ελαιόλαδο και την φρυγανιά και τα πλάθετε καλά. Τελευταίο
αφήνετε το αλατοπίπερο για να μην τραβήξει όλη την υγρασία. Σχηματίζετε μικρά
μπαλάκια.
Στο μεταξύ φτιάχνετε την κόκκινη σάλτσα τσιγαρίζοντας το
κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τη ντομάτα ή τα ντοματάκια, το νερό, αλάτι,
πιπέρι και ζάχαρη και την αφήνετε να βράζει σε χαμηλή φωτιά. Η σάλτσα πρέπει να
έχει αρκετά υγρά γιατί μέσα θα ρίξετε τα κεφτεδάκια.
Όταν η σάλτσα έχει δέσει κάπως ρίχνετε τα κεφτεδάκια για
να βράσουν μέσα στη σάλτσα. Προσοχή! Στην αρχή αυξάνετε λίγο θερμοκρασία για να
«πάρει» και μετά την κατεβάζετε σε μέτρια έτσι ώστε να σιγοβράσουν για
20΄περίπου και να μη ρουφήξει όλη την σάλτσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου