Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Αλμυρό κέικ με μπέικον, τυρί τσένταρ και ελιές

 Αλμυρό κέικ με μπέικον, τυρί τσένταρ και ελιές
Υλικά:
142ml. (15cl)λευκό κρασί
95ml. ελαιόλαδο (10cl)
4 αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 1/2 φλιτζάνια (250γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ (περίπου 5γρ.)
150γρ. τριμμένο ελβετικό τυρί τσένταρ
1 μεγάλο κρεμμύδι
100γρ. μπέικον
200 γρ. ζαμπόν, καπνιστό
100 γρ. μαύρες ελιές
100 γρ. πράσινες ελιές
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Eκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το κρασί, το λάδι, τα αυγά και το αλάτι.
 Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και το ανακατεύουμε μαζί με το υγρό μείγμα.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο (ή βούτυρο).
Προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια το αφήνουμε στην άκρη. Προσέχουμε το μπέικον και τα κρεμμύδια να μην έχουν υγρά για να μην γίνει η ζύμη μας πολύ υγρή.
Ψιλοκόβουμε τις ελιές, τον μαϊντανό και το ζαμπόν.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά και το τριμμένο τυρί στο μείγμα της ζύμης μας.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί 13 με 20 εκατοστών διαμέτρου.

Ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα στους 180 ° C.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου