Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Ψητά καρότα και μανιτάρια με θυμάρι

Ψητά καρότα και  μανιτάρια με θυμάρι
Συστατικά:
 4 μεσαίου μεγέθους  καρότα
½ κιλο μανιτάρια κομμένα σε φέτες
2 -3κ.σ ελαιόλαδο
 ½ κουταλάκι του γλυκού. αποξηραμένο θυμάρι
2-3 κλαρακια ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
αλάτι / πιπέρι φρέσκο
 ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνίρισμα
1 σκελίδα σκόρδο φιλοκομμενη(προαιρετικα)
 ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Ξεφλουδίστε τα καρότα και κόψτε τα  διαγώνια σε φέτες . Ραντιζετε τα καρότα με το λάδι το  θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Απλώστε σε μεγάλο ταψί (θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε τα καρότα να είναι απλωμενα ένα-ενα).Ψηνετε τα  καρότα 15 λεπτά περιπου.  Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες, ελαφρώς παχύτερα  από τα καροτα τα βαζουμε στο ιδιο ταψι  με τα καροτα ανακατευουμε καλα και ψηνουμε 10 με 15 λεπτα  ακομα.λαμε τα Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο με φρέσκο ​​μαϊντανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου