Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Bασιλοπιτα με ξηρους καρπους και σταφιδες

Bασιλοπιτα με ξηρους καρπους και σταφιδες

ΥΛΙΚΑ

250 γρ μαργαρινη(1 πακετο)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
½  κιλο φαρίνα
1 κ.γ. μπέικιν
6 αυγά
2 πορτοκάλια το χυμό & το ξύσμα
1 βανίλια
½ κ.γ.κανελα
1 φλυτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμενα
1 φλυτζάνι του τσαγιού σταφίδες (*)
(*)Mπορειτε να τις αντικαταστησετε με ένα φλυτζ.αποξηραμενα φρουτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το βούτυρο (λιωμένο), τη βανίλια ,την κανελα, και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι και το μπεικιν στο μείγμα και εξακολουθείτε το χτύπημα εως ότου ενοποιηθούν τα υλικά.
Προσθέτετε στο μείγμα και  το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάτε 2-3 λεπτά.
Τέλος προσθέτετε στο μείγμα τα καρύδια και τις σταφίδες  και ανακατευετε με σπατουλα ελαφρα. Ρίχνετε το μειγμα σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνετε στους  170 βαθμούς με αέρα 1 ώρα περίπου .
Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα την πασπαλίζετε με αχνη ζάχαρη & τη στολίζετε με  διαφορα γιορτινα χριστουγεννιατικα συμβολα.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ!!!

ΚΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου