Κοτόπιτα
με σφολιάτα & μπεσαμελ
ΥΛΙΚΑ:
4 φιλέτα
κοτόπουλου (2 μπούτι, 2 στήθος) ή 1 μέτριο κοτόπουλο
1 κουτί σφολιάτα
1 κομμάτι ζαμπόν
(150γρ.) ή 5 φέτες
1-2 μέτρια κρεμμύδια
Αλάτι+ πιπέρι
2 κουτ. σούπας
τριμμένο μαλακό τυρί που λιώνει
Κρέμα
4 κοφτές κουτ.
σούπας αλεύρι
2 1/2 φλιτζάνια
τσαγιού γάλα φρέσκο
1 κουταλιά
σούπας μεγάλη βιτάμ
Αλάτι+ πιπέρι
3 κουτ. σούπας
τριμμένο μαλακό τυρί που λιώνει
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε καλά το
κοτόπουλο. Αν πρόκειται για φιλέτα, τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια, αν
έχετε βράσει ολόκληρο κοτόπουλο, το ξεκοκαλίζετε και αφού πετάξετε την πέτσα το
μαδάτε σε λεπτά ξέφτια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι ή το τρίβουμε στον τρίφτη.
Κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά κιβάκια. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και
το ζαμπόν και αλατοπιπερώνουμε.
Σε μία κατσαρόλα
ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις γίνει χλιαρό (να μην κάψει γιατί
θα σβολιάσει η κρέμα) προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, λίγο αλάτι και πιπέρι
και ανακατεύουμε συνέχεια με ένα σύρμα, έτσι ώστε να πήξει και να γίνει σαν
μπεσαμέλ. Στο τέλος προσθέτουμε και 3 κουταλιές τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε την
κρέμα στο μείγμα με το κοτόπουλο και τα ανακατεύουμε καλά.
Λαδώνουμε ένα
τετράγωνο ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Στρώνουμε την γέμιση
ομοιόμορφα και τη σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Χαράζουμε ελαφρώς σε
τετράγωνα κομμάτια και πασπαλίζουμε από πάνω με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.Ψήνουμε
στους 200 οC σε προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου