Πατατοσαλάτα με μαγιονεζα &
γιαουρτι
Συστατικά
2-3 μετριες πατάτεςκομμενες
σε μπουκιες κυβους
1φρεσκο
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 μικρό κόκκινο
κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα
σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της
σούπας γιαούρτι
2 κουταλιές της
σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της
σούπας ξίδι απο κόκκινο κρασι
1 κουταλιά της
σούπας ελαιολαδο
1 κουταλιά της
σούπας φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια του
γλυκού μουστάρδα
αλάτι και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για γεύση
Οδηγίες:
Τοποθετήστε τις
πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερο και αφήνουμε να πάρει βράση.
Μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίστε τα και αφήστε
τα να κρυώσουν.
Σε ένα μεγάλο
μπολ, ανακατευουμε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ξύδι, το ελαιόλαδο, τη
μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέστε στο
μείγμα της μαγιονέζας τις πατατες μαζί με τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά.
Βάζετε στο
ψυγείο τουλάχιστον 20 λεπτά.Σερβίρετε δροσερη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου