Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να ψησετε ίδιου μεγαθους ψάρια όπως γόπες, σαφριδια, φρισα κ.λπ
ΥΛΙΚΑ:
6 μέτριοι κολιοί
Μισό Φλυτζανι ημιχοντρο αλάτι.
Ριγανη
Για το λαδολεμονο:
χυμό από 2 λεμόνια.
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε καλά τα ψαράκια μας αφού βγάλουμε πρώτα τα εντόσθια, αφαιρούμε αν θέλουμε τα κεφάλια, ,τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν από τα νερά, και σκουπίσουμε με απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε σε ένα ρηχό πιάτο λίγο λάδι λαδωνουμε πρωτα και αλατιζουμε τα ψαρια εξω και στην κοιλια τους,βάζουμε και το ειδικό αντικολητικό τηγάνι με τις ρίγες να κάψει καλά (σχαροτηγανο) και βαζουμε εκει τα ψαρια μας να ψηθουν4’-5΄λεπτα το πολύ την κάθε πλευρά.Θέλουμε τα ψαράκια μας ζουμερά .Σερβιρουμε τα ψαρια σε πιατελα περιχυνωντας με το λαδολεμονο και πασπαλιζωντας με τη ριγανη.
Με τον ιδιο ακριβως τροπο ψηνουμετα ψαρια και στα καρβουνα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου