Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
3 λεμόνια (τον χυμό τους)
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
4 σκελίδες σκόρδο (πολτοποιημένο)
Λιγο δεντρολιβανο φρέσκο.
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
½ ματσάκι μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και πλένουμε με αρκετό νερό, ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε σουρωτήρι. Βάζουμε στο ταψί το σκόρδο, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε μέσα τις σαρδέλες τη μία δίπλα στην άλλη και τις αφήνουμε να ψηθούν στους 200 βαθμούς Κέλσιου για περίπου 20 λεπτά. στο τέλος πασπαλιζουμε από πάνω τον μαϊντανό και λίγο ακόμα ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου