Γλυκό πορτοκάλι φλουδα.
ΥΛΙΚΑ
3 κιλα περιπου πορτοκαλια χονδροφλουδα
1,5 κιλο ζαχαρη
1 βανιλια
1 φετα λεμονιου
4 φυλλαρακια αμπαροριζα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβουμε ελαφρώς τα πορτοκαλια στον ψιλο τρίφτη για να φύγει η πικρίλα. Τα πλενουμε και τα βαζουμε να βρασουν ολοκληρα ,(σκεπασμενα με νερο)για 10' λεπτα. Κατεβαζουμε και αφου κρυωσουν τα κοβουμε σε 4 κοματια το καθενα.Με κοφτερο μαχαιρι αφαιρουμε τη σαρκα απο το πορτοκαλι, (τη μιση σχεδόν).Κρατάμε τις φλούδες, στιβουμε τη σαρκα και βάζουμε το χυμό στο σιρόπι. Ξαναβαζετε στην κατσαρολα το γλυκο μαζι με τη ζαχαρη τη βανιλια και το λεμονι
.Προσθετουμε και ενα λιτρο νερο και βραζουμε για 15'-20' ακομη να μαλακωσει το πορτοκαλι και να δεσει το σιροπι.Λιγο πριν κατεβασετε από τη φωτια προσθετετε στο γλυκο και τα φύλλα αμπαρροριζας. Συνοδευετε τελοια με παγωτο κρεμα η' σαντιγυ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου