ΥΛΙΚΑ
-1 φιλετο παστου μπακαλιαρου
Εναλλακτικα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο μπακαλιάρο ο οποίος είναι ήδη ξσρμυρισμενος.
Κουρκούτι με μπύρα.
-1 κουτάκι μπυρα
Κουρκούτι με μπύρα.
-1 κουτάκι μπυρα
1 κ.σ ξύδι
-2 φλυτζανια αλεύρι γοχ
-1/2κ.γ μπεικιν
-2 φλυτζανια αλεύρι γοχ
-1/2κ.γ μπεικιν
1/2 κ.γλ κουρκουμα
-1 αυγο
-αλατι-πιπερι
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
-4 μετριες πατατες
-3 σκελιδες σκορδο
-λιγο ξυδι
-μισο λεμονι το χυμο του
-1/2 φλυτζανι ελαιολαδο
-αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζετε το μπακαλιάρο σε τρεχούμενο νερό να φύγει το πολύ αλάτι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι κοβετε τα πτερύγια του ψαριού,και ότι άλλο κόκαλο υπάρχει. Κόβετε το μπακαλιάρο σε κοματια μερίδες,και τον βαζετε στο νερο,που αλλάζετε κάθε τρεις ώρες τουλάχιστον. Όλα αυτά από την προηγουμενη μέρα το μεσημέρι για να ξαρμυρισει
Ετοιμαζετε το κουρκουτι ΄.
Σε ενα μπολ αναμειγνυετε την μπυρα μαζι με το αλευρι χτυπωντας με το συρμα δυνατα να μην σβολιασειΠροσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε ,θελουμε να επιτυχουμε ενα κουρκουτι σχετικα πηχτο..Αφηνουμε μιση ωρα στο ψυγειο πριν το χρησιμοποιησουμε.
Ζεσταινουμε αφθονο λαδι σε βαθυ τηγανι και οταν καψει αλευρωνουμε πρωτα το μπακαλιαρο τον βουταμε στο κουρκουτι και κατευθειαν στο καυτο λαδι.Τηγανιζουμε μεχρι να ροδισει και απο τις δυο πλευρες.Τις βγαζουμε με τρυπητη κουταλα σε αποροφητικο χαρτι να στραγγισουν πριν σερβιρουμε.
-1 αυγο
-αλατι-πιπερι
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
-4 μετριες πατατες
-3 σκελιδες σκορδο
-λιγο ξυδι
-μισο λεμονι το χυμο του
-1/2 φλυτζανι ελαιολαδο
-αλατι-πιπερι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζετε το μπακαλιάρο σε τρεχούμενο νερό να φύγει το πολύ αλάτι. Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ψαλίδι κοβετε τα πτερύγια του ψαριού,και ότι άλλο κόκαλο υπάρχει. Κόβετε το μπακαλιάρο σε κοματια μερίδες,και τον βαζετε στο νερο,που αλλάζετε κάθε τρεις ώρες τουλάχιστον. Όλα αυτά από την προηγουμενη μέρα το μεσημέρι για να ξαρμυρισει
Ετοιμαζετε το κουρκουτι ΄.
Σε ενα μπολ αναμειγνυετε την μπυρα μαζι με το αλευρι χτυπωντας με το συρμα δυνατα να μην σβολιασειΠροσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε ,θελουμε να επιτυχουμε ενα κουρκουτι σχετικα πηχτο..Αφηνουμε μιση ωρα στο ψυγειο πριν το χρησιμοποιησουμε.
Ζεσταινουμε αφθονο λαδι σε βαθυ τηγανι και οταν καψει αλευρωνουμε πρωτα το μπακαλιαρο τον βουταμε στο κουρκουτι και κατευθειαν στο καυτο λαδι.Τηγανιζουμε μεχρι να ροδισει και απο τις δυο πλευρες.Τις βγαζουμε με τρυπητη κουταλα σε αποροφητικο χαρτι να στραγγισουν πριν σερβιρουμε.
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλενουμε τις πατατες και τις βραζουμε σε κατσαρολα μεχρι να μαλακωσουν.
Ξεφλουδιζουμε τις πατατες και τις κοβουμε σε μικρα κομμάτια. Λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο του πουρε.
Λιωνουμε το σκορδο στο μπλεντερ με λιγο λαδι,και προσθετουμε σιγα-σιγα στις λιωμενες πατατες μαζι με το υπόλοιπο λαδι, το ξυδι το λεμονι και το αλατοπιπερο,Ανακατευουμε μεχρι να ομογενοποιηθεί το μειγμα να γεινει λείο σαν πουρές και σερβιρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου