Φιλεταρισμένες, Σαρδελες ψημένες στα καρβουνα και σερβιρισμένες με λαδολέμονο. Ωραίος μεζές για τσίπουρο ή ούζο αξιζει να τις δοκιμασετε.
YΛΙΚΑ:
1 κιλό σαρδέλες περίπου
Αλάτι χοντρο
ρίγανη
ελαιόλαδο
½ κούπας ελαιόλαδο
¼ κούπας χυμό λεμονιού
μαϊντανό ψιλοκομμένο
Κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο προαιρετικα για το σερβίρισμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες: Αφαιρούμε τα κεφάλια, τα εντόσθια και τις ραχοκοκαλιές (από την ουρά προς το κεφάλι). Δεν σπάμε την ουρά. Ξεπλένουμε καλά και στραγγίζουμε.
Ραντιζουμε τις σαρδελες με λιγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με χοντρο αλάτι και τις αραδιαζουμε πανω στη σχαρα σε δυνατη φωτια.
Ψηνουμε 2-3 λεπτα και τις βγαζουμε από τη φωτια.
Εναλλακτικα μπορούμε να ψησουμε και στο σχαροτηγανο ως εξης :
Βάζουμε το σχαροτηγανο να κάψει καλά και βάζουμε προσεκτικά τα ψαράκια.,με το δέρμα στο τηγάνι. Ψήνουμε τρία λεπτά γυρίζουμε προσεκτικά και ψηνουμε ένα λεπτό από την μέσα πλευρά του ψαριού και βγάζουμε από τη φωτιά..
Περιχύνουμε με το λαδολέμονο και πασπαλίζουμε με μαϊντανό και ριγανη.Συνοδευουμε με το ψιλοκομμενο κρεμμυδακι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου