Δευτέρα 15 Μαρτίου 2021

#συνταγολογeιο //Κριθαρότο Λαχανικών.

Υλικά 
1 πακέτο κριθαράκι
1 κόκκινη πιπεριά
1 πιπεριά τσίλι 
1 πρασινη πιπεριά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο. 
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. 
1 μέτριο κολοκύθι κομμένο καρέ 
1 καρότο κομμένο καρέ 
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
100 γρ μανιτάρια κομμένα 
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο 
1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή ζεστό νερό. 
Αλάτι και πιπέρι, θυμάρι. 
Εκτέλεση 
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και σοτάρουμε το κρεμμυδι και το σκόρδο ελαφρά
Αντίστοιχα κόβουμε τις πιπεριές, τις προσθέτουμε και σοτάρουμε ελαφρά για ακόμη 2-3 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα, το καρότο, το κολοκύθι. 
Στο τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε για ένα με δύο λεπτά λεπτά. 
Προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό  λαχανικών, ή ζεστό νερό μέχρι να καλύψουμε ίσα ίσα το κριθαράκι και τα λαχανικά μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να γίνει al dente γύρω στα δέκα λεπτά. 
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.
Σερβίρουμε αμέσως το κριθαράκι με τα λαχανικά όσο είναι ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου