Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Ζυμαροπιτα με φέτα χωρίς φύλλο (Ζαρκα, Ξεσκεπαστη)

Επειδή το φύλο θέλει τον κόπο του,και τον τρόπο του, δεν σημαίνει ότι δεν θα φτιάξουμε πίτα 
Ζυμαρόπιτα Ηπείρου!!! Εύκολη και γρήγορη πιτούλα .

1 κούπα γάλα
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό 
2 αυγά
2 φλ αλέυρι γ.ο.χ
1/2 φλ λάδι
250 γρ φέτα
50 γρ κεφαλοτύρι
Λίγο σιμιγδάλι ψιλό 
Λίγο σουσάμι
Πιπέρι λίγο αλάτι ανάλογα το τυρί

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το γιαούρτι να   ανακατευτούν καλά προσθέτουμε το λάδι λιγο αλατι πιπέρι και τέλος το αλεύρι ανακατέψουμε να γίνει ένας πηχτός χυλός Ρίχνουμε στο χυλό την μισή φέτα το κεφαλοτύρι και ανακατέυουμε.Σε ένα ταψάκι 26×35 εκ βάζουμε λίγο λάδι και πασπαλίζω με 2-3 Κ.σ σιμιγδάλι ψιλό και ρίχνουμε τον χυλό. Από πάνω σκορπίζουμε την υπόλοιπη φέτα στο ταψί και πασπαλίζουμε το σουσάμι.Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις καλύτερα στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα 40-45  λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας. !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου