Κυριακή 24 Μαΐου 2020

κοτοπιτακια

Κοτοπιτακια 
Συνταγη 
1πακετο φύλλο σφολιατας
Για την γεμιση για τα κοτοπιτακια χρειαζομαστε:
1,5 στηθος κοτοπουλου βρασμενο και ψιλοκκομενο
1 συσκευασια κατικι δομοκου
300 γρ τυρι τριμμενο γραβιερα
1 μεσαιο πρασσο ψιλοκομμενο κ 2 πιπεριες φλωρινης ψιλοκομμενες
Λιγο πιπερι λιγο αλατι
1 σφηνακι ηλιεκαιο 
Εκτελεση γεμισης: Τσιγαριζουμε το πρασσο τις πιπεριες κ το κοτοπουλο αλατοπιπερωνουμε κ μολις δουμε οτι μαλακωσε το πρασο κ η πιπερια σβηνουμε την φωτια κ βαζουμε το μειγμα σε ενα μπωλ να κρυωσει.Μολις κρυωσει ριχνουμε το κατικι δομοκου κ την τριμμενη γραβιερα στο μειγμα κ τα ανακατευουμε ολα μαζι.Ανοιγουμε ενα φυλλο σφολιατας το κοβουμε σε τετραγωνακια μεσαιου μεγεθους βαζουμε σε καθε τετραγωνακι με ενα κουταλακι του γλυκου γεμιση κ τα κλεινουμε πατωντας γυρω γυρω με ενα πηρουνι Αλοιφουμε με αυγο και Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο με αερα στους 180 για 10 με 15 λεπτα μέχρι να ροδίσουν και βγαζετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου