Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Τσιγάριδες με χοιρινό λίπος

Υλικά
Όσα κιλά καθαρό χοιρινό λίπος θέλετε
Εκτέλεση
Πλένουμε με νερό τα κομμάτια του λίπους που πρόκειται να φτιάξουμε, σκουπίζουμε και ψιλοκόβουμε
.. (το έκοψα με ψαλίδι κουζίνας, δε με βόλευε το μαχαίρι)

Στη συνέχεια, βάζουμε το λίπος σε κατσαρόλα και μετά στ μάτι της κουζίνας (με όριο το 9 το βάζω στο 2 πολύ χαμηλή φωτιά) 
Μετά από αρκετή ώρα (και αφού ανακατεύω τακτικά) αρχίζει να λιώνει το λίπος..
Στραγγίζουμε με γάζα ή τουλπάνι σε σουρωτήρι, ρίχνουμε σε βάζο και το ξαναβάζουμε στη φωτιά..
Την ίδια διαδικασία την επαναλαμβάνουμε μέχρι να σταματήσει να βγαίνει υγρό λίπος, τα κομματάκια που απομένουν λέγονται τσιγαρίδες!

Όταν κρυώσει το λαρδί γίνεται κατάλευκό και δε μυρίζει καθόλου!

Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου