υγρή σοκολατόπιτα με ξηρούς καρπούς και γλάσο σοκολάτας.
Υλικά συνταγήςΓια τη σοκολατόπιτα:
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
1 φλ. τσαγιού φουντούκια αλεσμένα *
Για το γλάσο:
1 φλ. κρέμα γάλακτος
125 γρ. κουβερτούρα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστών.
Για τη σοκολατόπιτα: Βάλτε στο μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη και αφήστε τα να χτυπηθούν καλά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, και στη συνέχεια το αλεύρι και τα φουντούκια.
Λιώστε σε μπεν-μαρί τις σοκολάτες ** . Ρίχνετε τις λιωμένες σοκολάτες μέσα στο μείγμα του μίξερ και αφήνετε να χτυπηθούν όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά ακριβώς. ***
Για το γλάσο : Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, την κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα την κουβερτούρα, την οποία έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, και ανακατεύετε μέχρι να γίνει το γλάσο. Περιχύνετε την σοκολατόπιτα με το γλάσο και την αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 20-30 λεπτά πριν σερβίρετε.
Το αποτέλεσμα που πρέπει να έχετε είναι μια ζουμερή σοκολατόπιτα και όχι ένα στεγνό κέικ. Αν ο φούρνος είναι πολύ δυνατός ίσως χρειαστούν 2-5 λεπτά λιγότερο ψήσιμο. Η σοκολατόπιτα τρώγεται υπέροχα όταν είναι χλιαρή, αλλά ακόμα και παγωμένη θα σας ενθουσιάσει! Φυσικά, ο συνδυασμός μιας ζεστής σοκολατόπιτας με μια μπάλα παγωτό βανίλια αποτελεί το απόλυτο δίδυμο!
* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας, πχ καρύδια ή αμύγδαλα, ανάλατους και ξεφλουδισμένους.
** Διαδικασία μπεν μαρί : Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα να βράσει νερό (κάτω από τη μέση της κατσαρόλας) και μόλις αρχίσει και βράζει τοποθετείτε από πάνω μια μικρότερη κατσαρόλα μέσα στην οποία λιώνετε τις κουβερτούρες (προσοχή να μην πέσει νερό μέσα στο κατσαρολάκι όπου λιώνετε τις κουβερτούρες!).
*** Τα παραπάνω υλικά είναι για ταψί 28cm. Αν το ταψί σας είναι πολύ μεγαλύτερο, το μίγμα θα στεγνώσει πολύ πιο γρήγορα και δεν θα έχετε μια ζουμερή σοκολατόπιτα. Αν πάλι είναι μικρότερο η σοκολατόπιτά σας δεν θα ψηθεί καλά, με αποτέλεσμα να παραείναι ζουμερή!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου