Η λεπτή γεύση και η φρεσκάδα των μανιταριών συνδυάζεται με μια μικρή
ποικιλία τυριών κι όλα μαζί μπαίνουν σε μια πίτα. Η συνταγή έρχεται από
Γαλλία, αλλά με ορισμένες τροποποιήσεις έρχεται πιο κοντά στα ελληνικά γευστικά δεδομένα
Υλικά
500 γρ. μανιτάρια
250 γρ. τυρί Emmental
250 γρ. τυρί κασέρι ή γραβιέρα Μυτιλήνης
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
1 φύλλο τύπου γαλλική σφολιάτα
2 αυγά
4 φέτες ζαμπόν ή βραστή γαλοπούλα
100 γρ. τυρί σε κρέμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε τα τυριά.
- Αλείφουμε το πυρέξ με βούτυρο και στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας.
- Τοποθετούμε μια στρώση ζαμπόν ή βραστή γαλοπούλα και ρίχνουμε
- τα 2/3 του τυριού.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα τσιγαρίζουμε.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια στο πυρέξ και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
- Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την μανιταρόπιτα.
- Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 45 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου