Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Βασιλόπιτα καρυδάτη

Υλικά
  •  1 φλιτζ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  •  χυμός και ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  •  1/2 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  •  1 1/2 φλιτζ. καρυδόψιχα
  •  1/2 φλιτζ. μαύρες σταφίδες
  •  500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
350 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
1. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για 6΄-7΄, μέχρι να κρεμώσει το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να το απορροφήσει. Στο χυμό πορτοκαλιού αραιώνουμε τη σόδα και τον προσθέτουμε στο μίξερ. Προσθέτουμε το ξύσμα και το αλάτι.
2. Στη χαμηλή ταχύτητα ανακατέματος ρίχνουμε και το αλεύρι μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό. Αμέσως μετά προσθέτουμε την καρυδόψιχα και τις σταφίδες.
3. Σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 ή 32 εκ. αδειάζουμε τη βασιλόπιτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, για 45΄-50΄. (Εάν θέλουμε να ξεφορμάρουμε ολόκληρη την πίτα από το ταψί, πρέπει πριν βάλουμε το μείγμα να στρώσουμε το ταψί –το οποίο έχουμε ήδη βουτυρώσει– με λαδόκολλα).
4. Αφού ψηθεί, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με ζάχαρη άχνη.
- See more at: http://www.mamapeinao.gr/basilopita#sthash.khvpwh7H.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου