Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Αφράτο και ζουμερό γλυκό με Ινδική καρύδα

Υλικά 

για το παντεσπάνι
  • 2 αυγά
  • 200ml γάλα
  • 100ml λάδι
  • 100γρ.ζάχαρη
  • 200γρ.αλεύρι
  • 1  κουταλάκι  baking powder
  • 2 κουτ.σούπας κακάο
για την κρέμα
  • 1 l. γάλα
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 7 κουτ.σούπας σιμιγδάλι
  • 200 γρ.ινδοκαρυδο
  • αν θέλετε μπορείτε να προσθέτετε λίγη άσπρη σοκολάτα περίπου 30,40 γρ.

Εκτέλεση

Βράζετε το γάλα και στην συνεχεια προσθέτετε το σιμιγδάλι και την ζάχαρη,τα βράζετε ακόμα 10 λεπτά μέχρι να τα πίκσουν.Αφαιρείται την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτετε το ινδοκαρυδο.Αφήνετε το σιμιγδάλι για να κρυώσει ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε χλιαρό. 
για το παντεσπάνι
Βάζετε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι σε ένα μπολ για να τα ανακατώσετε με το χέρι ή με το μίξερ.
Βουτυρώνετε και βάζετε αλεύρι σε ένα ταψί διαστάσεων 25*34 εκ.περίπου. Βάζετε το μισό μίγμα για το παντεσπάνι και το ψήνεται στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου (δεν χρειάζεται να είναι πολύ ψημένο(Τόσο όσο να μην βουλιάζει η κρέμα στο παντεσπάνι).Βάζετε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και στην συνεχεια βάζετε το υπόλοιπο μίγμα από το παντεσπάνι και τα ψήνεται όλα μαζί για ακόμα 15-20 λεπά περίπου.
Το γλυκό πρέπει να ψηθεί σε μέτρια θερμοκρασία μην δυναμώνετε τον φούρνο σας.
Από πάνω μπορείτε να βάλετε γλάσο σοκολάτας ή να βάλετε ινδοκαρυδο.Μπορείτε να το αφήσετε και όπως είναι επειδή το παντεσπάνι είναι λείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου