Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

αυθεντική χιώτικη πορτοκαλόπιτα

YLIKA
1/2 κιλό φύλλο κρούστας

1 ποτήρι νερού  ζάχαρη

1 ποτήρι αραβοσιτέλαιο

1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι

1 γιαούρτι 2%

2 βανίλιες / 1/2 κ.γλ.

1 φακελάκι baking powder / 1 1/2 – 2 κ.γ.

ξύσμα από 2 πορτοκάλια

To σιρόπι:

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ώς το κάνουμε:

Σε ένα ταψί ανοίγω τα φύλλα όσο πιο καλά μπορώ και τα βάζω λίγα λίγα στους 100 βαθμούς να ξεραθούν, έτσι ώστε να θρυμματίζονται εύκολα. Έπειτα τα θρυμματίζουμε όλα σε ένα μεγάλο μπωλ. Bάζουμε όλα μας τα υλικά μέσα και ανακατεύουμε καλά. Mετά βαζουμε το μείγμα μας σε ένα ταψί αλλά να μην είναι λαδωμένο γιατί η πίτα έχει αρκετό λάδι και δεν κολλάει.

Ψήνουμε στους 180 για περίπου 30 -40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο ξανθό καφέ χρώμα και αν θέλετε τσεκάρουμε με ένα μαχαιράκι αν βγαίνει στεγνό.

Aφού την βγάλουμε από τον φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει τελείως και φτιάχνουμε το σιρόπι μας. Tο βράζουμε για 10 λεπτά να δέσει και αφού έχει κρυώσει το γλυκό μας, περιχύνουμε με σιρόπι να πάει παντού. Tο ρουφάει πολύ γρήγορα. Καλή σας όρεξη!
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου