υλικά
120 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφια
1/2 φλ.τσ. ρικότα ή ανθότυρο
1/2 φλ.τσ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλ.τσ. τσάιβς ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλ.τσ. ρικότα ή ανθότυρο
1/2 φλ.τσ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλ.τσ. τσάιβς ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1/2 κ.γ. ψιλοκομμένο άνηθο
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
ανθό αλατιού, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Χτυπάμε στο μίξερ τα τυριά να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε με το κουτάλι το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση κατά το γούστο μας. Αν το θέλουμε πιο αραιό προσθέτουμε λίγο γιαούρτι ή πηχτή κρέμα γάλακτος. Σερβίρουμε σε μπολ, γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο τσάιβς και ξυσμα λεμονιού. Συνοδεύει ωμά λαχανικά, κράκερ και τορτίλα, καπνιστό σολομό ή πέστροφα, κριτσίνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου