Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Πολίτικο σάμαλι!

Πολίτικο σάμαλι!
ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλιτζάνι φλιτζάνια (του τσαγιού) χοντρό σιμιγδάλι

1 φλιτζάνι φλιτζάνια (του τσαγιού) ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες ή μαστίχα Χίου (κοπανισμένη)

Μισή κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα

1 γιαούρτι

1 ποτήρι νερό

1 κουταλάκι σόδα

60 γραμμ. βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι

1 ¼ φλιτζάνια φλιτζάνια (του τσαγιού) νερό

2 φλιτζάνια (του τσαγιού) ζάχαρη

2 κουταλιές χυμός λεμονιού

Διαδικασία

• Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα μαζί τα υλικά, μέχρι να υγραθεί καλά το σιμιγδάλι

• Αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι

• Αφήνουμε τα σταθεί 2-3 ώρες, ώστε να φουσκώσει το σιμιγδάλι

• Ψήνουμε το γλύκισμα στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά, ώστε να ροδίσει καλά η επιφάνεια

• Στη συνέχεια, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι όλα μαζί και τα βράζουμε για 5 λεπτά

• Μόλις βγάλουμε το γλύκισμα από το φούρνο αλείφουμε την επιφάνειά του με βούτυρο, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο

• Μετά περιχύνουμε το γλύκισμα με το σιρόπι (αφού πρώτα έχει κρυώσει), κουταλιά-κουταλιά

• Τονίζεται ότι το ένα (γλυκό ή σιρόπι) πρέπει να είναι ζεστό και το άλλο κρύο. Αυτό το διαλέγουμε εμείς

• Στολίζουμε με κομμάτια αμύγδαλο

• Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει καλά πριν το σερβίρισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου