Σουβλάκι κοτόπουλο
Σουβλάκια κοτόπουλο με μέλι και μουστάρδα
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 4 ξερά κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
- 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες
Για τη μαρινάδα:
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι χυμός λεμονιού
- 3 κουτ. σούπας μέλι
- 2 κουτ. γλυκού πάπρικα
- 2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- αλάτι
- πιπέρι
Προετοιμασία
- Kόψτε το κρέας σε μικρά ομοιόρφα κομμάτια για σουβλάκι.
- Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα.
- Βάλτε τα κομμάτια του κοτόπουλου και αφήστε τα να μαριναριστούν για 8 ώρες τουλάχιστον.
- Περάστε τα σε καλαμάκια για σουβλάκι.
- Βάλτε σε ένα ταψί τις ροδέλες των κρεμμυδιών, βάλτε επάνω τα σουβλάκια, περιχύστε τα με όση μαρινάδα περίσσεψε και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 25 λεπτά.
- Πασπαλίστε τα σουβλάκια με το μαϊντανό και σερβίρετέ τα με τις φέτες του λεμονιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου