Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

ψωμι βρομης

Ψωμί Βρώμης
psomi-vromis-sintagi
Κοσκινίστε τα αλεύρια χωρίς όμως να πετάξετε τις φυτικές ίνες που περιέχουν. Προσθέστε τη σόδα, το αλάτι και ανακατέψτε. Φτιάξτε ένα λόφο και στη μέση αφήστε κενό για να ρίξετε μέσα το γάλα και το λεμόνι. Ανακατέψτε κυκλικά από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να βραχεί όλο το αλεύρι. Αρχίστε να προσθέτετε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι η ζύμη να είναι αρκετά υγρή και εύπλαστη χωρίς όμως να κολλά στα χέρια.
psomi-vromis-sintagi
Πάρτε μία μακρόστενη φόρμα και βάλτε στον πάτο της αντικολλητικό χαρτί.
Δώστε μακρόστενο σχήμα στη ζύμη σας (πριν τη βάλετε στη φόρμα) και βρέξτε την εξωτερικά με λίγο νερό ή γάλα. Κολλήστε πάνω τα σπόρια και πιέστε τα λιγάκι με το χέρι σας. Βάλτε τη ζύμη στη φόρμα και απλώστε την όμορφα.
Με ένα μαχαίρι χαράξτε τρεις λοξές χαρακιές. Ψήστε στη μεσαία θέση της σχάρας για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς και έπειτα ανεβάστε τη σχάρα ένα επίπεδο πιο ψηλά. Συνεχίστε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά. Αφήστε το ψωμί να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα. Είναι τέλειο ζεστό με βούτυρο, μαρμελάδα, μέλι. Συνδυάζεται τέλεια με όλα τα τυριά και τα φαγητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου