Τρουφάκια σοκολάτας με Δαμάσκηνα
250γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500γρ. σοκολάτα 52-54%
150γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
½ κ.γ. άρωμα πορτοκάλι
Για την Επικάλυψη
300γρ. σοκολάτα 52-54%
150γρ. κακάο
1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα (500γρ.)
2. Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα προσθέτουμε μαζί με το άρωμα πορτοκάλι
3. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά
4. Λίωνουμε στον φόυρνο μικροκυμμάτων την σοκολάτα (300γρ.)
5. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές σφαίρες
6. Βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα
7. Ρίχνουμε τα τρουφάκι μέσα στο κακάο
8. Ανακινούμε το σκέυος ώστε να καλυφθύν με το κακάο
9. Φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος
ΥΛΙΚΑ
250γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500γρ. σοκολάτα 52-54%
150γρ. δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
½ κ.γ. άρωμα πορτοκάλι
Για την Επικάλυψη
300γρ. σοκολάτα 52-54%
150γρ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και τη ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα (500γρ.)
2. Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα προσθέτουμε μαζί με το άρωμα πορτοκάλι
3. Ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για 30-40 λεπτά
4. Λίωνουμε στον φόυρνο μικροκυμμάτων την σοκολάτα (300γρ.)
5. Πλάθουμε το μείγμα σε μικρές σφαίρες
6. Βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα
7. Ρίχνουμε τα τρουφάκι μέσα στο κακάο
8. Ανακινούμε το σκέυος ώστε να καλυφθύν με το κακάο
9. Φυλάσσουμε σε δροσερό μέρος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου