Μοσχάρι Στρογκανόφ
Συστατικά
600 γρ. φιλέτο βοδινού
300 γρ. μικρά μανιτάρια
2 κρεμμύδια
3 αγγουράκια τουρσί
3 κ.σ. λάδι
20 γρ. βούτυρο
αλάτι και πιπέρι
200 ml ζωμός βοδινού
2 κ.γλ. πικάντικη μουστάρδα
1 κ.σ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση
Πλένουμε το φιλέτο, το ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε λεπτές φετούλες, κάθετα προς τις ίνες.
Καθαρίζουμε με νωπό πανί τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Αν τα μανιτάρια παραείναι μεγάλα, τα κόβουμε πρώτα στα τέσσερα και μετά σε φέτες.
Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Κόβουμε τα αγγουράκια τουρσί σε κυβάκια.
Βάζουμε 1 κ.σ. λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει μαζί με το μισό βούτυρο. Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρέας σε μικρές δόσεις και αλατοπιπερώνουμε. Το βγάζουμε από το τηγάνι και το σκεπάζουμε να μείνει ζεστό. Συνεχίζουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο κρέας. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε βούτυρο και λάδι.
Στο υπόλοιπο λίπος σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε τα αγγουράκια τουρσί και τον ζωμό βοδινού. Προσθέτουμε, ανακατεύοντας, τη μουστάρδα και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει και να δέσει ελαφρά.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ στην κρεμ φρες και το προσθέτουμε στη βραστή σάλτσα. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει άλλη μία βράση μέχρι να δέσει. Τέλος, ρίχνουμε το κρέας να τραβήξει και αλατοπιπερώνουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου